Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Agenda

Boer vraagt frisse blik

Creatieve geesten gezocht voor problemen van boeren. 

De provincie Noord-Holland organiseert van 17 t/m 19 juni een hackathon Boer & Business in Balans; natuurlijk doen we het samen! In deze drie daagse hackathon moeten teams van experts, studenten, wetenschappers en technici samen praktische, innovatieve en natuurlinclusieve oplossingen vinden voor problemen van agrariërs. 

De problemen die de teams aanpakken zijn divers. Zo wordt gekeken naar mogelijkheden om de bodem waar voedsel op wordt verbouwd zo vruchtbaar mogelijk te houden. Of hoe je de randen van de sloot zo kan inrichten dat er verschillende bloemen en planten groeien, maar dat koeien er nog gewoon kunnen drinken. En hoe je duurzame landbouwproducten het beste aan de man brengt.

Noord-Holland organiseert deze hackathon samen met het Clusius College, Doon innovatieprofessionals, Greenport Noord-Holland-Noord en LTO Noord. De hackathon, die in Wieringerwerf plaats vindt, is nog niet helemaal vol. Enthousiaste denkers kunnen zich nog bij de provincie aanmelden. De organisatie zoekt vooral ‘frisblikkers’; deelnemers die wellicht uit een heel ander werkveld komen dan de agrarische sector, zoals marketeers, gedragsdeskundigen en inkopers.

Kijk voor meer informatie op de website van provincie Noord-Holland