Samenwerken is Groeien Samen aan de slag Nationale Tuinbouwagenda

Inschrijven Tuinbouw Ondernemersprijs

maandag 13 december 2021

De Tuinbouw Ondernemersprijs is een bekroning voor veerkrachtig, innovatief en duurzaam ondernemerschap in de tuinbouw en de prijs behoort dan ook tot de meest prestigieuze ondernemersprijs van de sector. De inschrijving van kandidaten is geopend tot 7 januari 2022. Ondernemingen en ondernemers worden van harte uitgenodigd om in te schrijven in de categorie 'beste ondernemer' of voor de themaprijs voor de beste innovatie op het gebied van 'Robotisering en datagedreven tuinbouw (digitalisering)'. 

Jan Opschoor, directeur van Telersvereniging Prominent en Growers United, blikt terug op het winnen van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020: 'Het is een mooie blijk van erkenning om als bedrijf zo in de spotlight te staan. De Tuinbouw Ondernemersprijs maakt je trots op wat je met elkaar bereikt hebt en geeft je een podium om als bedrijf te versnellen, en gesteld te staan voor de toekomst'.

In januari beoordeelt de vakjury de kandidaten. Op 17 februari bezoekt de voorzitter de ondernemers die doorgaan naar de finale. De winnaars worden op 21 april tijdens een inspirerende bijeenkomst op de Floriade in Almere bekend gemaakt. Ben je ondernemer in de primaire sector van uitgangsmateriaal, producent of handel in de sierteelt,  (vollegronds)groente, fruit, paddenstoelen, bomen en buitenplanten en heb je interesse?  Lees hier alles over criteria, de procedure en de vereenvoudigde aanmelding.

Extra prijs voor themaprijs robotisering en datagedreven tuinbouw
De genomineerden en winnaars ontvangen een juryrapport, en de winnaars het bijzondere kunstwerk. Maar nog mooier is dat de winnaars toetreden tot het bijzondere gezelschap van topondernemers waar de hele tuinbouwsector trots op is. Niet alleen komen zij hierdoor in de schijnwerpers te staan, ze kunnen rekenen op (internationale) ondersteuning van RVO of het versterken van hun eigen positie door het vergroten van het netwerk. De allergrootste verdienste is dat zij de warme waardering van vakgenoten ontvangen en deze overwinning met de medewerkers en iedereen binnen het vak mogen vieren.

Dit jaar is de Tuinbouw Ondernemersprijs een bijzondere samenwerking aangegaan met WUR en TU Delft; zij bieden de winnaars een mooie extra prijs aan:

TU Delft AgTech Institute biedt een workshop aan waarbij de winnaar gezamenlijk met de universiteit de mogelijke samenwerking op het gebied van technisch wetenschappelijk onderzoek, studentenproject of binnen een fieldlab (bijv. RoboHouse) gaan verkennen. De workshop wordt verzorgd door het TU Delft AgTech Instituut en biedt op deze wijze toegang tot het interne TU Delft netwerk. 

Meer informatie en inschrijven