Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Uitnodiging Greenport West-Holland

Uitnodiging Masterclass 'Insecten zijn om op te vreten' 

Op Wereldvoedseldag - 16 oktober - kunt u deelnemen aan een masterclass over insecten kweken én bereiden. Biobased Greenport West-Holland, BioBoost én Hogeschool Inholland organiseren dan de masterclass 'Insecten zijn om op te vreten'.

'Insecten geen feed maar food'
De wereld heeft een tekort aan gezonde voeding. Insecten zijn een mogelijke aanvulling en oplossing. Zo gek is dat overigens niet. Zo is in veel landen het eten van insecten al volstrekt normaal. En ook in sommige Nederlandse supermarkten zijn bijvoorbeeld wormenburgers te koop.

Tijdens de masterclass 'Insecten zijn om op te vreten' vertelt lector Feike van der Leij over de toekomstige rol van insecten in onze voeding. Aansluitend maken deelnemers aan de masterclass met hulp van praktijkdocent Maarten Bosch zelf een insectenhapje in het Food Lab van Inholland Delft. Bij de aansluitende borrel worden die hapjes geserveerd.

Locatie
Inholland Delft
Zaal 2.21 
Rotterdamseweg 141
2628 AL Delft

‘De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek’
De masterclass 'Insecten zijn om op te vreten' is onderdeel van ‘De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek’ van Biobased Greenport West-Holland en BioBoost. Tijdens deze themaweek is er ook onder meer een mini-symposium over insectenkweek (in samenwerking met ImpactCity). Meer informatie: www.greenportwestholland.nl/deweekvantuinbouwreststromen. De masterclass is tevens programmaonderdeel van de landelijke Dutch Food Week: www.dutchfoodweek.nl.

Kijk voor meer informatie op de site van Greenport West-Holland