Samenwerken is Groeien Samen aan de slag Nationale Tuinbouwagenda

Nationaal Tuinbouwcongres 7 oktober 

maandag 13 september 2021

De sector in transitie naar circulaire tuinbouw

Hoe circulair is de tuinbouw eigenlijk? Gaat het deze sector lukken om de hele keten van productie, handel tot aan de consument toe ingrijpend te verduurzamen en heeft de coronacrisis dit een extra impuls gegeven? Tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres maken we samen met u de tussenbalans op.

Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenports Nederland, benoemt aan de hand van het nog prille Tuinbouwakkoord de kansen voor het cluster en zal verbinding maken tussen de Europese Farm to Fork strategie en de actuele transitiethema's. Vervolgens gaan we in gesprek met Volkert Engelsman, CEO van Eosta. Hij deelt zijn waarnemingen over mondiale trends in verduurzaming van tuinbouwketens en geeft aan hoe Eosta daarin “het nieuwe normaal” zoekt.

In drie workshops nemen wij u mee naar de praktijk waarbij de ondernemers en projectleiders vanuit de regionale Greenports hun ervaringen delen en met u in gesprek gaan over de dilemma’s en uitdagingen die zij tegenkomen. De onderwerpen die hier aan bod komen zijn groene waterstof, biodiversiteit en regionale talentontwikkeling met internationale ambities. Professor Jan Rotmans reflecteert vanuit zijn deskundigheid op de aanpak en zal aan de hand van zijn ervaringen uit de praktijk nieuwe inspiratie meegeven om vervolgstappen te maken in de transitie naar de circulaire tuinbouw.

Het congres wordt afgesloten met de uitreiking van de Innovation Prize van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Lees hier meer over het Nationaal Tuinbouwcongres, de workshops en de sprekers. Via deze link kunt u zich ook aanmelden voor het congres.