Samenwerken is Groeien Samen aan de slag Corona updates

Nieuws

People's Farm winnaar eerste Limburg Duurzaamheid Award

In de moestuin van People’s Farm wordt op kleinschalige, maar efficiënte en duurzame wijze geteeld. Er wordt met kleine lichte werktuigen gewerkt en de bedden waarin de groenten groeien, blijven onbereden. Dit heeft een positief effect op het bodemleven en daarmee de bodemgezondheid. Datzelfde geldt voor de wisselende teelten die in de moestuin plaatsvinden en waarmee bodemuitputting wordt voorkomen. Dit gebeurt op biologische duurzame wijze.

De Limburg Duurzaamheid Award sluit aan bij de ambitie van Venray om dit jaar de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld te zijn. Venray is voor het derde jaar op rij etappefinishplaats van de BinckBank Tour. Met het symposium en de Limburg Duurzaamheid Award wil men laten zien hoeveel er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid in provincie Limburg en hoe innovatief de bedrijven daarin zijn.

In totaal streden 23 bedrijven en organisaties om de Limburg Duurzaamheid Award. Speciale gast was de bekende 11-jarige Britse milieuactiviste Lilly Platt, die jongeren opriep om ook hun verantwoordelijkheid te nemen. “Een beter milieu hoef je niet alleen aan volwassenen over te laten, wij jongeren kunnen ook het verschil maken”, hield de ambassadeur van ‘World Cleanup Day’ de zaal voor.

Klik hier voor een indruk van de avond.