Samenwerken is Groeien Samen aan de slag Nationale Tuinbouwagenda

Uitnodiging: Research Impact Accelerator

Op 28 oktober vindt in het World Horti Center in Naaldwijk het 'Research Impact Accelerator Event' plaats dat zich richt op de mogelijkheden om de Impact van tuinouwonderzoek voor de praktijk nog verder te vergroten. Key note speaker is David Sweeney, CEO van Research Engeland en architect van het Research Excellence Framework dat in Groot-Brittannië de onderzoekswereld meer heeft weten te richten op de maatschappij.

Sweeney zal ingaan op de belangrijkste conclusies die voor Nederland zijn te trekken. Hij wordt daarbij ondersteund door een onderzoeksrapport dat op het event wordt uitgebracht door InnovaConnect over impactbevordering binnen de tuinbouw. Een aantal scherpe aanbevelingen wordt gepresenteerd over meer effectieve consortiavorming voor impactmaximalisatie.

 

Daarnaast zullen onder leiding van dagvoorzitter Ernst van den Ende, lid Topteam T&U en directeur Plant Sciences Group aan de Wageningen U&R, lessen getrokken worden over de beste rolverdeling in het veld samen met sleutelspelers vanuit NWO, het bedrijfsleven en uiteenlopende wetenschappelijke disciplines. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het verkrijgen van inzichten in de impact van onderzoek en technologie van de circulaire tuinbouw;
  • Het herkennen en beoordelen van ‘impact-pathways’ van Topsector T&U-onderzoek (ENG);
  • Strategieën voor het stimuleren van impact van onderzoek (ENG).

U bent welkom om als gast deel te nemen aan dit spraakmakend debat over nieuwe perspectieven voor het bevorderen van impact van uw onderzoek! Bekijk het gehele programma van dit event via de site van Impact 2025.