Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Doe mee met de Topsector T&U Innovation Prize en win € 25.000, - onderzoeksbudget

donderdag 1 juli 2021

Ben jij een innovatieve startup? Een toekomstmaker die met veelbelovende CROSS BORDER INNOVATIONS kan bijdragen aan een duurzame tuinbouw? Dan ben jij de ideale kandidaat voor de Topsector T&U Innovation Prize. Aanmelden kan tot en met zondag 15 augustus 2021.

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt startups uit die werken aan een product of service die bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de kringlooplandbouw, de klimaat-neutrale tuinbouw, het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van voedsel en/of het duurzame watergebruik in de tuinbouw.

Bij al deze onderwerpen spelen sleuteltechnologieën zoals kunstmatige intelligentie, robotisering, waterstoftechnologie en ICT een belangrijke rol. Deze technologieën helpen ons nu en straks op alle fronten vooruit: wetenschappelijk, economisch en maatschappelijk. Bijvoorbeeld door oplossingen mogelijk te maken voor vraagstukken op het gebied van klimaat, gezondheid, productie, teelt en mobiliteit.

Voor de tuinbouw kunnen de baanbrekende innovaties juist ook uit andere sectoren kunnen komen. In deze editie van de Innovation Prize daagt Topsector T&U dan ook nadrukkelijk inzenders uit andere sectoren uit die hun innovaties kunnen ‘inzetten’ voor de Nederlandse tuinbouw. Kortom: cross-border Innovatie. De Innovation Prize is voor startups die innovatieve technologieën integreren in een product of service en tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en/of circulariteit.

Prijs
Het winnende team ontvangt een kennisvoucher ter waarde van €25.000,- om samen met Wageningen University & Research de oplossing c.q. het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2.500 euro). StartLife stelt het winnende team een wildcard beschikbaar voor hun acceleratieprogramma voor agriffoodtech startups.

Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden, welke bestaat uit € 1.500 en een HortiTech Startup Membership van 6 maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center. Beide winnaars krijgen media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1500,-. 

Coaching & training
Onder de inzenders maken tien deelnemers kans op een market readiness training van World Startup. Hierbij werken ze aan hun businessmodel, strategie, marketing en sales en uiteraard krijgen ze begeleiding bij de voorbereiding van hun pitch voor de jury. Daarnaast krijgen de inzenders de mogelijkheid via het programma Academic Consultancy Training van Wageningen University & Research projectondersteuning van studenten te krijgen.

Aanmelden
De deadline voor het aanmelden is zondag 15 augustus 2021 -17.00 uur via het aanmeldformulier op www.IMPACT2025.nl. Een deskundige jury van ondernemers en onderzoekers beoordeelt de inzendingen en maakt een top tien van deelnemers die hun idee voor de jury mogen pitchen.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de Innovation Prize vindt plaats tijdens het Nationaal Tuinbouw Congres op donderdag 7 oktober 2021 in het Bomencentrum Nederland in Baarn. Drie finalisten pitchen hier hun innovatie voor een deskundige jury. Er zal een interactieve workshop georganiseerd worden door World Startup waarbij innovatieve startups en ondernemers aan elkaar gekoppeld worden

Over IMPACT2025
Via het programma IMPACT 2025 organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een reeks aan activiteiten om ideeën op te halen en nieuwe partijen betrekken om (bestaand) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Topsector T&U Innovation Prize op www.IMPACT2025.nl. Neem voor meer informatie contact op met Michiel Roelse, operationeel directeur van TKI T&U, via m.roelse@tkitu.nl of +31 6 51407623.