Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Dutch Horticulture

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Greenports Nederland lanceren een nieuwe website: dutchhorticulture.nl. Deze site informeert internationale bezoekers over de kansen en mogelijkheden van de Nederlandse tuinbouw. Via de site kunnen buitenlandse bedrijven en overheden snel in contact komen met Nederlandse bedrijven die hen verder helpen met al hun vragen op het gebied van tuinbouw.

De Nederlandse tuinbouw werkt iedere dag hard aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van tuinbouw en voeding en groene omgeving. Daarin zijn we wereldwijd koploper. Nederland is een belangrijk knooppunt van de internationale productie en handel in tuinbouwproducten en plantaardig uitgangsmateriaal. De sector is de grootste exporteur van verse groenten ter wereld en verreweg de grootste speler in de wereldwijde export van snijbloemen, sierplanten, bloembollen, bomen en pootaardappelen.

‘Onze tuinbouwsector loopt voorop als het gaat om innovatie. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden zetten samen steeds weer nieuwe stappen om de tuinbouw verder te versterken. Het levert kennis op die ook over de grens van grote waarde is. Deze nieuwe website laat zien wat we in huis hebben en helpt zo bij een betere positionering van de Nederlandse tuinbouw wereldwijd', aldus Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Greenports Nederland.

Op deze website is informatie te vinden over de verschillende thema’s waar de tuinbouw zich mee bezig houdt, zoals schone en veilige teelt, ICT, techniek en water. De site brengt ook de hele tuinbouwketen in beeld: van productie en vers logistiek tot aan veredeling.

Jaap Bond van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen: ‘Deze website is het internationale visitekaartje van de Nederlandse tuinbouw. We merken dat veel buitenlandse partijen en organisaties op zoek zijn naar informatie over de tuinbouw: wat kan de Nederlandse tuinbouw voor hun eigen land betekenen als het gaat om bijvoorbeeld veilige en gezonde voeding, water en duurzame kassenbouw. Wij kunnen in Nederland oplossingen op maat bieden, aangepast aan de lokale omstandigheden.’