Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Geef kleur door

International year of fruits and vegetables
Elke dag minstens 250 gram groenten en 200 gram fruit eten; Nederlanders komen er nauwelijks aan. Met onze groente- en fruitconsumptie bungelen we zelfs onderaan in Europa. Terwijl de afgelopen tijd ons heeft geleerd hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Tijd voor actie. Samen kunnen we van 2021 het jaar maken waarin we elke dag, elke maaltijd en elk moment kleuren met groenten en fruit.

Voor een gezonde, duurzame wereld
2021 is het Internationaal VN-jaar van Groenten en Fruit. Een jaar waarin wereldwijd aandacht is voor het belang van groenten en fruit. Het is goed voor onze gezondheid, maakt ons weerbaar tegen virussen en past in een duurzamer voedingspatroon. Hoe meer groenten en fruit we in onze omgeving zien, hoe meer we ervan eten. Maar die omgeving verleidt ons vooral tot ongezonde keuzes. Daarom roepen we met deze campagne gemeenten, instellingen, bedrijven én consumenten op om te zorgen dat er overal en op elk moment groenten en fruit beschikbaar zijn voor iedereen.

Kijk voor meer informatie op Geef kleur door

Vele bekende gezichten zijn ambassadeurs voor deze campagne zoals Howard Komproe, Diederik Gommers, Nadia Zerouali en Tamara de Weijer.

“Wat we geleerd hebben van COVID-19 is hoe belangrijk gezond leven is. En daar hoort ook goed en gezond eten bij. In het ziekenhuis zien we veel mensen met overgewicht en suikerziekte. Genoeg groente en fruit eten is daarom zo belangrijk. Uiteindelijk kun je daarmee voorkomen dat je ernstig ziek wordt. En die COVID-kilo’s moeten er ook weer af.” aldus Diederik Gommers, intensivist bij het Erasmus MC. Zijn ervaring leert hoe belangrijk een gezonde levensstijl is en daarom is hij ambassadeur van de campagne ‘Geef kleur door’.