Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Platform
Zorg om boer en tuinder

De Coronacrisis veroorzaakt een acute noodsituatie in de Nederlandse tuinbouw. Situaties zoals vraaguitval, logistieke problemen en tekort aan arbeidskrachten vergen veel van de ondernemers en leveren ook zeer veel stress en mentale druk op. Ook hiervoor moet tijdens deze crisis oog voor zijn, ondernemers moeten een luisterend oor hebben voor de problemen die zij hebben.

Het luisterend oor dat Zorg om boer en tuinder biedt is nadrukkelijk ook beschikbaar voor ondernemers of anderen uit andere delen van het tuinbouwcluster dan de primaire producenten op wie ZOBT zich onder normale omstandigheden richt. De vrijwilligers van ZOBT zijn goed bekend met of komen uit de agrarische sector en beschikken over ruime ervaringsdeskundigheid met crisissituaties. ZOBT werkt nauw samen met andere organisaties die actief zijn in zorg- en hulpverlening. Maak gebruik van deze mogelijkheden, u bent het waard!

Kijk voor meer informatie op de site van Zorg om boer en tuinder

Wie zijn ZOB?
Zorg om Boer en Tuinder is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie met vrijwilligers in heel Nederland die een luisterend oor bieden aan boeren en tuinders. Ondernemers die twijfelen over de richting die het bedrijf op moet, zorg hebben over de financiële situatie of met andere vragen worstelen kunnen bij Zorg om Boer en Tuinder terecht. Alle vrijwilligers zijn goed bekend met of komen uit de agrarische sector en beschikken over een uitgebreid inzetbaar netwerk. De inzet van zogeheten ervaringsdeskundigheid maakt de herkenning groot en de drempel om in gesprek te gaan laag.