Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Samen Tegen Voedselverspilling

De B2B marktplaats voor goed voedsel
Samen met verschillende schakels in de voedselketen maken we het mogelijk goed voedsel dat verspild dreigt te worden, een waardevolle bestemming te geven. In deze crisistijd zijn er veel bedrijven die hard getroffen worden en hun product(-en) niet kunnen afzetten. In Nederland zijn al vele goede initiatieven ontstaan om de overschotten te vermarkten of te doneren. Door diverse factoren en onzekerheden krijgen we de komende maanden te maken met vele tientallen tonnen goed voedsel die niet geoogst kunnen worden of waarvoor simpelweg geen markt is.

Vanuit het ecosysteem Samen Tegen Voedselverspilling gaan we samen met alle bedrijven en ondernemers een vuist maken en krachten bundelen om zoveel mogelijk goed voedsel een waardevolle bestemming te geven.

Hoe helpen wij?
Eén van de mogelijkheden is om de grondstoffen op grote schaal – partijen vanaf 5 ton en meer - te verwerken tot aantrekkelijke producten met een langere houdbaarheid. Vanuit Samen Tegen Voedselverspilling willen we bedrijven met aanbod koppelen aan bedrijven die verwerkings- en productiefaciliteiten hebben, nieuwe productconcepten ontwikkelen en organiseren dat de producten een goede bestemming krijgen. We roepen bedrijven en ondernemers op om hieraan hun steentje bij te dragen en samen regie te pakken op deze uitdaging. Zodat we samen vanuit inzicht, overzicht en vooruitzicht impactvolle oplossingen kunnen realiseren.

Dat dit geen gemakkelijke opgave is, dat weet iedereen die hier nu al mee geconfronteerd wordt. Maar niets doen is geen optie! En samen staan we sterker.

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling is het ecosysteem van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen voor het bereiken van een gezamenlijk doel: Samen maken we van Nederland één van de eerste landen ter wereld die voedselverspilling met de helft weet te verminderen in 2030. En daarmee worden we koploper en een wereldvoorbeeld in het realiseren van Sustainable Development Goal 12.3. Samen maken we Nederland #verspillingsvrij.

Kijk voor meer informatie op de website van Samen tegen voedselverspilling.