Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Tuinbouw Battle

Een kennismaking met de bollensector
De Tuinbouw Battle is een uitdagend en inspirerend project dat techniek, tuinbouw en handel combineert, speciaal voor scholieren uit de groepen 7 en 8 in de regio Duin- en Bollenstreek, Noord-Holland Noord en regio Aalsmeer. Door mee te doen aan de Tuinbouw Battle dagen zij zichzelf uit en leren ze de bedrijven in het sierteeltcluster in onze regio en hun werkzaamheden en activiteiten (beter) kennen. De succesvolle battle zit elke keer weer vol met enthousiaste scholen die hun leerlingen kennis willen laten maken met ‘groen’.

De bollensector in Nederland is wereldmarktleider en staat bol van technische innovaties en duurzame oplossingen. Teelt onder ledverlichting in plaats van in de grond is er één van. Met de Tuinbouw Battle wordt een uitdagend en inspirerend project dat techniek, tuinbouw en handel combineert aangeboden aan scholieren in de regio Noord-Holland Noord, Duin- en Bollenstreek en regio Aalsmeer. Sprekende beelden en sterke praktijkvoorbeelden helpen leerlingen en studenten de agrarische sector (beter) te leren kennen én waarderen, als streekgenoot en als mogelijke werkgever. 

Op de website van de Tuinbouw Battle lees je meer informatie en achtergronden over het project. Hier kunnen leerkrachten/scholen zich ook aanmelden.