Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Nieuws

donderdag 25 april 2024

Campagne Groene Kracht Vooruit van start


Wij slaan de handen ineen en bundelen onze groene kracht omdat wij geven om de wereld waarin we telen, wonen en werken. We kennen de uitdagingen waar Nederland voor staat en werken als glastuinders hard aan innovatieve en duurzame oplossingen: van het gas af en overschakelen op zonne-energie, windenergie, groene stroom of aardwarmte. Maar ook: duurzaam en efficiënt telen op een kleine oppervlakte en verantwoord omgaan met grondstoffen.

Dit verhaal krijgt nu een gezicht doordat ondernemers geportretteerd worden op thema’s als innovatie, duurzaamheid, energie, economie en arbeid. Ze vertellen over hun werk en de uitdagingen van vandaag en morgen. Hoe gaan zij om met onderwerpen als energie besparen, vergroenen, koelen, water en gezond voedsel? Deze verhalen tonen de innovatiekracht van de glastuinbouw en laten zien welke oplossingen de sector te bieden heeft. 

De campagne Groene Kracht Vooruit richt zich op politici en beleidsmakers en is een samenwerking van 8 sectorpartijen: Bloemenbureau Holland, Federatie Vruchtgroente Organisaties, Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Greenports Nederland, Plantum, Royal FloraHolland en de Sierteelt Versnellers. 

De meerjarige campagne loopt van 2024 tot en met 2026 en vormt de basis voor het gesprek dat de betrokken sectororganisaties aangaan met politici, beleidsmakers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Natuurlijk willen we ook consumenten meenemen in deze campagne, daarom is er de website: groenekrachtvooruit.nl.