Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Nieuws

maandag 24 oktober 2022

Naast de ondernemersprijs wordt dit jaar ook een themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’ uitgereikt. Voor deze themaprijs slaan we dit jaar de handen ineen met Greenport West-Holland. De winnaars worden op ons jaarlijkse evenement op 29 maart 2023 bekend gemaakt.

De Tuinbouw Ondernemersprijs zoekt ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Bedrijven die met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg het kennisniveau sectorbreed laten groeien. De ideale kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst. In 2023 reiken we de prijs voor de 36e keer uit.

Themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’
Dit jaar reiken we ook een Themaprijs uit: ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. In Nederland zien we nieuwe teelten en teeltwijzen ontstaan die specifieke oplossingen kunnen bieden voor de uitdagingen van onze maatschappij van vandaag. Te denken valt aan toepassingen in papier, plastic en bouwmaterialen waardoor de CO2-voetafdruk wordt verminderd, siergewassen voor toepassing in cosmetica, de geneeskunde, en zo nog veel meer. Grote kansen voor verduurzaming van de toekomst! We zoeken Nederlandse ondernemers en frontrunners die op een geheel eigen wijze nieuwe teelten starten en/of nieuwe toepassingen en businessmodellen ontwikkelen voor bestaande teelten. De themaprijs organiseren we dit jaar in samenwerking met Greenport West Holland, dat zelf een programma heeft op dit gebied – Biobased Greenport West-Holland.

Aanmelden tot 25 november
Kandidaten kunnen zichzelf vanaf vandaag tot uiterlijk vrijdag 25 november aanmelden, of door een ander bedrijf of organisatie worden voorgedragen. Begin december maken we bekend welke bedrijven een nominatie ontvangen. Tijdens een inspirerende bijeenkomst op 29 maart 2023 worden de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie vindt u op tuinbouwondernemersprijs.nl.

Dragende organisaties
De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt al sinds de oprichting in 1986 gedragen door de partners: Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis | Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw van Natuur en Voedselkwaliteit. En dit jaar ook door Greenport West-Holland.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en/of beeldmateriaal neemt u contact op met projectmanager Ilse de Wilde, tel. 06 135 79 079, info@tuinbouwondernemersprijs.nl. Op de website www.tuinbouwondernemersprijs.nl vindt u informatie over de inschrijving, en een overzicht van eerdere winnaars.