Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Nieuws

dinsdag 7 februari 2023

Doet u al zaken in of met China? Of bent u van plan om hier zaken te gaan doen? Kijkt u dan eens op de website dutchhorticulturechina.nl. Dit portaal, opgezet door Greenports Nederland, biedt kennis en informatie voor de hele tuinbouwketen voor bedrijven die handel doen - of willen doen - in China of met Chinese partijen.

De portal Dutch Horticulture in China biedt informatie, nieuws, een evenementenagenda en links naar allerlei andere organisaties voor verdere informatie en oriëntatie. U kunt dutchhorticulturechina.nl sinds kort ook volgen via LinkedIn.

Het succes van de stormachtige ontwikkeling van de Chinese economie behoeft geen betoog. China, dat met 1,4 miljard mensen de grootste bevolking ter wereld heeft, heeft gedurende 30 jaar zijn economie met een gemiddelde groei van 10% per jaar zien uitdijen. In die tijd is het land opgeklommen tot de tweede economie van de wereld en is het ‘s werelds grootste handelsnatie geworden. Met het Chinese Zijderoute-initiatief ('Belt and Road Initiative') maakt China werk van zijn ambities om de handels- en investeringsrelaties met het hele Euraziatische continent aan te halen.

Dit biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast sluiten de kennis en expertise van het Nederlandse bedrijfsleven goed aan bij de Chinese behoeften om te investeren in de kwaliteit van de groei, duurzame, veilige en gezonde voedselproducten en de leefomgeving in China. Dit creëert kansen voor de Nederlandse tuinbouwsector. China is voor Nederland ook de belangrijkste markt voor land- en tuinbouwproducten buiten de EU.

Kijk op dutchhorticulturechina.nl voor meer informatie.