Samenwerken is Groeien Samen aan de slag

Dag van agrarische huisvesting

Dag van de agrarische huisvesting toont optimisme bij betrokken partijen 

Op 28 november vond de Dag van de agrarische huisvesting plaats. Een moment om stil te staan bij alle inzet die op dit moment gepleegd wordt op dit belangrijke onderwerp. Het thema dit jaar was optimisme. Daarmee wilden we de energie laten zien die er bij ondernemers, bestuurders, gemeenten en Rijk is.

De Dag van de agrarische huisvesting startte met een werkbezoek aan de huisvestingslocatie van Drenthe Growers in het Drentse Erica. Hier werd duidelijk dat de huisvesting van internationale werknemers op het terrein van het komkommerbedrijf veel voordelen kent. Meer informatie over dit bezoek vindt u in het eerste bericht van deze nieuwsbrief. 

Op de dag zelf organiseerden we een digitaal spreekuur waar ondernemers en werkgevers terecht konden met hun huisvestingscasus. Een aantal werkgevers heeft hier gebruik van gemaakt. Hun vragen pakt het ondersteuningsteam op. De afsluiter was een heuse digitale talkshow over huisvesting van internationale werknemers. Onder leiding van Hans Van den Heuvel, discussieerden Eric Douma (LTO), Thomas Zwiers (VNG), Clementine Vooren (BZK), Kees Pleijsier (procesregisseur huisvesting arbeidsmigranten) en Geert-Jan van Tuijl (agrarisch ondernemer) over de ontwikkelingen en uitdagingen rondom het huisvestingsvraagstuk. Naast een update over lopende succesvolle initiatieven, werd ook gesproken over de opgaven die er nog liggen. Want er gebeurt een hoop, maar we zijn er nog niet. Daarom moeten we de energie vasthouden. Tijdens de Dag van de agrarische huisvesting versie 2024 staan we hier wederom bij stil. Ondertussen kun je meer over huisvesting lezen op de themapagina van de Werkgeverslijn en op de themapagina van Greenports Nederland

De Dag van de agrarische huisvesting is een initiatief van LTO, de gelieerde vaktechnische organisaties Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO en Greenports Nederland.

Link talkshow: Talkshow ‘optimisme’ tijdens de Dag van de agrarische huisvesting op 28 november 2023 - YouTube